Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El govern espanyol recomana organitzar els temporers en grups de treball i convivència estables per evitar contagis

ACN Madrid.-El govern espanyol ha presentat a les Comunitats Autònomes (CCAA) una guia amb recomanacions per minimitzar el risc de transmissió del coronavirus entre els temporers. L’executiu de Pedro Sánchez […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha presentat a les Comunitats Autònomes (CCAA) una guia amb recomanacions per minimitzar el risc de transmissió del coronavirus entre els temporers. L’executiu de Pedro Sánchez proposa organitzar els treballadors agrícoles en grups estables de treball i convivència sobre els quals pivotaran les mesures preventives a l’explotació. La guia estableix que els diferents grups no s’han de barrejar entre ells i cal intentar que les unitats formades per treballar coincideixin amb grups estables d’allotjament durant la campanya. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el d’Agricultura, Luis Planas, l’han presentat aquest dilluns a la trobada que han mantingut amb les autonomies.

El pla diu que les explotacions agràries hauran de prendre mesures per limitar les cadenes de contacte i transmissió tant com sigui possible i caldrà que els integrants de cada grup estiguin físicament separats tant com sigui possible. La guia afirma que el titular de l’explotació ha de mantenir un registre (electrònic preferiblement) amb la relació dels treballadors contractats, número de telèfon, grup de treball al qual pertanyen i unitat d’allotjament.En cas que una persona presenti simptomatologia, no podrà acudir a l’explotació fins que s’hagi fet una valoració mèdica i també qui hagi tingut contacte estret amb la persona afectada. La resta del seu grup estable, en cas d’un positiu, haurà de fer quarantena.Pel que fa al transport, cal utilitzar mascareta i garantir opcions de mobilitat que millor garanteixin la distància d’1,5 metres. L’empresari també ha de registrar les dades dels treballadors que hagin viatjat fora de la CCAA en els últims 14 dies.Cada explotació agropecuària ha d’incloure en el seu pla de prevenció i contingència l’avaluació de riscs davant del coronavirus i preveure els materials necessaris perquè es pugui executar. Cal mantenir la higiene, la desinfecció i senyalitzar els accessos a les explotacions per mantenir les distàncies.