Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El govern espanyol pressiona Ferrovial perquè no traslladi la seu als Països Baixos

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El govern espanyol ha enviat una carta a Ferrovial aquest dilluns perquè no traslladi la seu als Països Baixos. La missiva, una nova mesura de pressió de l’equip encapçalat per Pedro Sánchez perquè la companyia es repensi la decisió, s’ha enviat quan falten tres dies per a la Junta General d’Accionistes que ha de donar el sí definitiu al moviment, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat l’ACN. Al text, que signa el secretari d’Estat d’Economia, Gonzalo García Andrés, i que s’adreça al conseller delegat de la constructora, Ignacio Madridejos, es garanteix que la companyia podrà cotitzar a la borsa de Wall Street sense traslladar la seu, al contrari del que sostenia el president de la firma, Rafael del Pino.

Segons la carta, els anàlisis duts a terme per Borses i Mercats Espanyols (BME), la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i el mateix Ministeri d’Economia determinen que no cal que una empresa espanyola traslladi la seu a Amsterdam per poder cotitzar a la borsa nord-americana.

Publicitat

L’objectiu del govern espanyol, afirma García Andrés a la carta, és que els accionistes de Ferrovial disposin de tota la informació necessària abans de prendre la decisió definitiva sobre el trasllat de la seu. La Junta General d’Accionistes s’ha de celebrar aquest dijous 13 d’abril. Si els accionistes hi donen llum verda, Ferrovial durà a terme una fusió per absorció amb la filial de Països Baixos, Ferrovial International SE, entre el segon i el tercer trimestre de l’any, de tal manera que abans d’acabar el 2023 podrà començar a cotitzar a la borsa de Nova York.

La raó que Ferrovial argumenta per al moviment és, precisament, que no hi ha estructura jurídica espanyola que permeti que una firma estatal cotitzi a Wall Street. És la tesi que ara la carta del Ministeri d’Economia refuta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió