Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El govern espanyol aprova ajudes directes de fins a 784 MEUR per ajudar el sector agrícola i ramader davant la sequera

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat ajudes directes per valor de 784 MEUR per a donar suport a pagesos i ramaders davant l’actual sequera. Mitjançant un decret llei, es preveuen mesures en àmbits fiscal, financer, sociolaboral per donar resposta a les pèrdues que està registrant el sector per la falta d’aigua. L’executiu ha defensat que es tracta d’un paquet d’ajudes “sense precedents” i el ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha assegurat que prioritzaran el “diàleg” amb els afectats així com amb els governs de les comunitats on la sequera té més incidència. El govern espanyol també executarà obres d’urgència aquest estiu per portar a terme la dessalinitzadora de la Tordera, valorada en 220 MEUR, tot i que encara no entrarà en funcionament.

En relació a les crítiques de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, pel retard en l’adopció de mesures per part del govern d’Espanya, el ministre Planas ha dit que les decisions que han pres responen a les sol·licituds de la consellera i que s’han impulsat “en el moment que tocava”.

Publicitat

Els 784,2 MEUR inclouen 10 mesures que pretenen “assegurar la continuïtat del sector agrícola” en l’actual context de sequera i crisi climàtica. De les ajudes directes, 355 MEUR seran per als sectors ramaders càrnic i lleter, 276,7 MEUR per a l’agricultura i 5 MEUR per a l’apicultura. El decret amplia la subvenció a les assegurances agrícoles ja contractes per cobrir fins al 70% del cost de la pòlissa de l’assegurança per sequera en els cultius de secà. També es preveuen mesures de flexibilitat en l’aplicació de la nova PAC com l’ampliació fins al 30 de juny del termini de presentació de sol·licituds d’ajudes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió