Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El govern espanyol anticipa que la caiguda de viatgers internacionals i despesa turística serà d’un 75% aquest any

ACN Barcelona.-El govern espanyol anticipa que la caiguda de viatgers internacionals i de despesa turística associada serà d’almenys un 75% a finals d’any, cosa que certificarà el 2020 com el […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol anticipa que la caiguda de viatgers internacionals i de despesa turística associada serà d’almenys un 75% a finals d’any, cosa que certificarà el 2020 com el “pitjor any” en els registres del sector turístic espanyol. Així ho ha afirmat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, una roda de premsa acompanyat de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Valdés ha dit que ja veu el final del túnel que ha hagut de travessar el sector més castigat per les restriccions de mobilitat imposades per combatre la pandèmia. Per això, s’ha aventurat a albirar una recuperació a partir de la primera.

El secretari d’Estat de Turisme ha compartit aquestes previsions tenint en compte que el calendari de vacunació que pensen seguir alguns dels països que més turistes aporten a l’Estat espanyol, com ara el Regne Unit, ja és públic. “No només Espanya ha anticipat calendaris de vacunes sinó que ho han fet els principals mercats emissors. Hem tingut notícies que un mercat molt important com és el britànic s’incorporarà abans de finals d’any al calendari de vacunació. Aquest és un element que ens pot permetre començar a pensar que la immunització anirà associada a la confiança i a la seguretat en el viatge”, ha explicat.Valdés ha indicat que la “intensitat de la recuperació” dependrà de l’evolució del que queda d’hivern, en el qual hi haurà “setmanes complicades de moltes limitacions”. El secretari d’Estat ha afegit que els fons europeus per reactivar l’economia arribaran “al sector turístic i a tota la cadena de valor” a través de convenis amb administracions, convocatòries i transferències directes a partir dels mesos de març i abril.Una d’aquestes administracions amb qui s’està treballant és la Diputació de Barcelona, que, a través de la seva presidenta, Núria Marín, ha deixat clar que el turisme serà una prioritat a l’hora de repartir aquest finançament per fomentar la recuperació de l’economia de la demarcació. El turisme representa el 12% del PIB que generen les comarques barcelonines.En aquest sentit, Valdés ha indicat que “Barcelona ha sigut un puntual del turisme a Espanya durant molts anys i sens dubte, ho serà en el futur”. Marín ha afirmat que cal aprofitar la situació i els recursos que proporcionaran fons com els Next Generation EU per apostar per un “turisme de qualitat, sostenible i intel·ligent”.Ni el ministeri ni la diputació han detallat quina quantitat exacta dels 3.400 milions dels fons europeus que el govern espanyol ha anunciat que destinarà al turisme seran per a la demarcació de Barcelona, argumentant que encara estan treballant “en els conceptes” i no amb la “quantificació” dels projectes. De moment, l’ens ha aprovat un pla de xoc de més de 100 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social postpandèmia.