Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern dota amb 19 MEUR les Unitats d’Escolarització Compartida per als dos propers cursos

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts dotar amb 19 milions d’euros les Unitats d’Escolarització Compartida per als dos propers cursos. Així, s’ha aprovat per al curs 2021-2022 i el […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts dotar amb 19 milions d’euros les Unitats d’Escolarització Compartida per als dos propers cursos. Així, s’ha aprovat per al curs 2021-2022 i el curs 2022-2023 la contractació d’aquest servei, adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO amb necessitats educatives derivades de situacions especialment desfavorides. L’objectiu de la mesura és afavorir que assoleixin les competències i garantir la continuïtat formativa de l’alumnat. D’altra banda, també s’ha aprovat el traspàs de 166 milions en les partides del Departament d’Educació.

Algunes de les mesures i accions incloses en el pressupost de 166 milions són retribucions o actuacions singulars de suport a centres educatius en el marc de la pandèmia i traspàs als consells comarcals per a transport, menjador i serveis escolars. Es tracta d’una transferència de crèdits que permet garantir que el curs escolar 2020-2021s’hagi pogut desenvolupar preferentment de manera presencial als centres. Al mateix temps, amb el traspàs s’estableix un marc de desenvolupament del Pla d’Educació Digital en els centres concertats per permetre l’accés a les famílies amb menys recursos.Unitats d’Escolarització CompartidaEn paral·lel al traspàs, el Govern ha aprovat dotar amb 19 milions les Unitats d’Escolarització Compartida per als dos propers cursos. Actualment hi ha 79 unitats distribuïdes per tot Catalunya que treballen per reforçar els aprenentatges dels alumnes amb situacions més desfavorides. Atenen un total de 1.558 alumnes i treballen per retornar-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal i evitar l’abandonament escolar.També es promou el ple desenvolupament i la integració positiva en l’entorn i se’ls ofereix acompanyament intensiu perquè tinguin un itinerari personal, educatiu i professional.