Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El Govern diu que Barcelona pot modificar en un ple els festius i permetre l’obertura de tot el comerç per Sant Jordi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director general de Comerç, Jordi Torrades, ha assegurat que si l’Ajuntament de Barcelona vol que tot el comerç de la ciutat pugui obrir per Sant Jordi pot aprovar a través d’un ple municipal el canvi d’un dels festius que va escollir l’any passat pel 23 d’abril. Torrades ha comentat que després caldria informar-ne a la Generalitat perquè publiqués la rectificació al DOGC. En declaracions a l’ACN, Jordi Torrades, ha afirmat que els comerços amb una superfície inferior als 300 metres quadrats així com llibreries i floristeries poden obrir tots els diumenges i que, en tot cas, els que ho poden fer excepcionalment durant deu festius l’any són els centres comercials, grans superfícies i establiments de més de 300 metres quadrats.

“No hi ha tema, no hi ha cas”, ha afirmat el director general de Comerç en relació a la polèmica generada en les darreres hores després que la regidora de comerç de Barcelona, Montserrat Ballarín, culpés la Generalitat de no permetre les botigues obrir de forma excepcional per Sant Jordi. Torrades ha deixat clar que en cap cas el pròxim 23 d’abril es pot fer una excepció i permetre que tots els establiments obrin portes de més a més, sumant una jornada extra a les deu estipulades per al conjunt de l’any.

Publicitat

Habitualment, la Generalitat escull vuit festius en què tots els comerços poden obrir durant l’any i l’Ajuntament els altres dos restants, fins arribar als deu en total. Els municipis, però, poden modificar dues de les jornades escollides pel Govern i si ho volen fer a posteriori, ho poden aprovar en el plenari i comunicar el canvi a la Generalitat perquè ho publiqui al DOGC.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió