Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern crea la comissió per avaluar i fer seguiment de l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la comissió que vetllarà per l’avaluació, el seguiment de l’aplicació i el funcionament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la comissió que vetllarà per l’avaluació, el seguiment de l’aplicació i el funcionament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). La comissió està integrada de manera paritària per representants de l’Administració de la Generalitat i per les organitzacions sindicals i empresarials, entitats del tercer sector, entitats representatives del treball i del món local. Aquesta comissió analitzarà l’evolució dels expedients, el comportament en la demanda i els efectes sobre el mercat de treball. També avaluarà la taxa de cobertura de la prestació i la seva suficiència econòmica.

La comissió també revisarà el conjunt de prestacions i de serveis per simplificar el sistema d’ajudes i farà un informe anual del funcionament de l’RGC. Estarà adscrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i es reunirà trimestralment. El conseller i el secretari general del Departament n’ocuparan la presidència i la vicepresidència. L’RGC es va aprovar al Parlament al juliol del 2017 i va començar la seva aplicació amb un 85% de l’import final de la prestació, que actualment suposa un 91%. La previsió és cobrar el 100% el 2020. Una família de quatre membres hauria de rebre una prestació de 1.042 euros. El nombre de beneficiaris actual de l’RGC és de 120.500 persones. El 85% dels sol·licitants han signat el compromís del pla d’inserció laboral. Aquesta orientació a l’activació fa que 4.024 persones hagin trobat feina des de la seva sol·licitud com a beneficiàries de l’RGC.El Govern apunta que hi ha hagut un increment del 92% respecte a la població que abans estava coberta per la Renda Mínima d’Inserció.