Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El Govern convoca el Comitè d’Ajut Humanitari per “activar els mecanismes” per ajudar Turquia i Síria

ACN Barcelona – El Govern ha anunciat aquets dimarts que es convocarà una reunió del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència per tan de buscar “la millor manera” d’ajudar Turquia i […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – El Govern ha anunciat aquets dimarts que es convocarà una reunió del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència per tan de buscar “la millor manera” d’ajudar Turquia i Síria per les conseqüències dels terratrèmols que han patit en els últims dies. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha explicat que en breu aquest organisme es trobarà per “fer tot el que faci falta i activar els mecanismes que calgui per sumar-se a l’ajut humanitari a una zona tan castigada”. A hores d’ara, el Govern segueix en contacte amb les institucions locals i manté que “no té coneixement” que cap català s’hi trobi entre les víctimes.

Plaja ha assegurat que la intenció del Govern és convocar el Comità d’Ajut per decidir què i com es fa per poder ser realment efectius. “Busquem fer les accions més efectives i estem en contacte amb les autoritats de la zona per veure què és el que podem oferir i escoltar què necessitin; donarem la resposta més útil i no la sobreactuada”, ha explicat.