Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Govern concedeix un crèdit d’1,8 MEUR a Manufactura Moderna de Metalls

ACN Barcelona.-El Govern ha concedit un crèdit 1,8 milions d’euros a Manufactura Moderna de Metalls, segons han explicat fonts de la conselleria d’Empresa i Coneixement a l’ACN. L’empresa, proveïdora del […]

Avatar
Agències 17/04/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha concedit un crèdit 1,8 milions d’euros a Manufactura Moderna de Metalls, segons han explicat fonts de la conselleria d’Empresa i Coneixement a l’ACN. L’empresa, proveïdora del sector de l’automoció, ha tancat 2020 amb una caiguda del 33% de la facturació i un descens del 21% de la producció prevista. Aquesta ajuda, aprovada el 24 de febrer, forma part de la línia de reactivació industrial post covid-19, dotada amb 9 milions d’euros. La línia, aprovada pel Govern el 3 de novembre de 2020, amplia el programa de préstecs participatius per a empreses catalanes que necessiten desenvolupar un pla de viabilitat.

En concret, aquests programes van destinats a empreses amb l’estructura financera debilitada per la pandèmia fins a extrems que comprometen la seva viabilitat. Els crèdits pretenen ajudar les companyies a superar la situació de manca de liquiditat i consolidar la posició financera, de manera que puguin “mantenir l’activitat i salvaguardar els llocs de treball”.Manufactura Moderna de Metalls, amb plantes a Molins de Rei, Romania, Rússia i Mèxic, està molt enfocada a l’exportació. La planta de Molins, amb 170 treballadors, va estar completament tancada entre març i maig i, després de no aconseguir arrencar la capacitat productiva a més d’un 30% a l’estiu, la producció va remuntar al 80% al setembre.Una altra de les empreses acollides a aquesta línia d’ajudes és la cadena de gimnasos DIR. La companyia està aplicant un pla de viabilitat per resoldre els problemes derivats de la pandèmia amb un crèdit de 2,6 milions d’euros que el Govern li va atorgar el 23 de desembre. Fins ara, ha utilitzat 1,5 milions que haurà de retornar en un període de cinc anys.