Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern aprova un acord de cooperació amb Cuba en matèria de sanitat vegetal

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat un acord de cooperació entre el Departament d’Agricultura i el Ministeri d’Agricultura de la República de Cuba en matèria de sanitat vegetal. L’entesa, amb una […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat un acord de cooperació entre el Departament d’Agricultura i el Ministeri d’Agricultura de la República de Cuba en matèria de sanitat vegetal. L’entesa, amb una durada de quatre anys prorrogable, permetrà intercanviar experiències sobre desenvolupament cientificotècnic en sanitat vegetal, a més de promoure i facilitar la capacitació dels especialistes. El Govern ha donat llum verd a aquest memoràndum per la importància estratègica de la sanitat vegetal amb la globalització del comerç mundial, que provoca el moviment de plagues i fa que les plagues de quarantena es converteixin en traves a la comercialització.

D’entre les plagues i malalties que el programa tractarà, en destaca el seguiment i control de plagues d’interès quarantenari per a Catalunya, com la Xylella fastidiosa i el Huanglongbing (HLB) dels cítrics, sobre les quals Catalunya manté l’estatus sanitari de lliure i la detecció de les quals produiria greus perjudicis en l’agricultura.Per acomplir l’acord es crearà un comitè de seguiment integrat per quatre representants de cada part, que també seran els encarregats de fer un seguiment periòdic del seu desenvolupament. L’acord també vol executar projectes de cooperació i desenvolupament agrícola per protegir els cultius als dos països i fomentar les activitats docents i científiques relacionades amb la protecció fitosanitària que es desenvolupin.Catalunya i Cuba ja van signar el 2006 una declaració d’intencions de col·laboració en sanitat vegetal. A més de coneixements en matèria de sanitat vegetal, també va permetre intercanviar experiències en control de plagues per mitjans alternatius a l’ús de productes químics.