Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern aprova 920 compromisos per a complir l’Agenda 2030 de les Nacions Unides

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimecres 920 compromisos per complir amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible. Les mesures, que s’han coordinat entre els tretze […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimecres 920 compromisos per complir amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible. Les mesures, que s’han coordinat entre els tretze departaments de la Generalitat, n’inclouen 810 que s’han d’assolir a Catalunya i 110 que són des de Catalunya cap al món. N’hi ha, per exemple, per reduir la pobresa, la fam, promoure la salut i el benestar, una educació de qualitat, la igualtat de gènere, l’ús d’aigua neta i sanejada o energia neta i sostenible, entre d’altres. La idea és tenir un pla “dinàmic” que permeti comptar amb unes polítiques públiques coherents, que s’hauran d’anar revisant periòdicament.

Els treballs per aprovar el pla van començar el febrer del 2017, a iniciativa dels consellers Raül Romeva i Josep Rull, ara en presó preventiva. Es va fer una prova pilot a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, però el procés va quedar aturat amb el 155 i no es va reprendre fins al setembre del 2018.Els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 afecten la dimensió social, econòmica i ambiental. Es van aprovar el 2015 per aconseguir un marc “consensuat” entre els diversos països i regions del món per afrontar els reptes globals, amb el concepte de “responsabilitat compartida”. “Creiem en el que s’aprova a l’ONU i que el planeta és una assignatura de primer ordre i hem de contribuir a millorar la vida social i mediambiental del planeta”, ha afirmat el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch. “Deixem clar el nostre compromís amb aquesta agenda i ho traduïm, sobre el terreny, a Catalunya”, ha afegint, defensant les 920 mesures aprovades aquest dimecres.