Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Govern anima a celebrar des de casa el Dia Mundial de l’Activitat Física

ACN Barcelona.-La Generalitat ha animat la ciutadania a celebrar des de casa el Dia Mundial de l’Activitat Física, que és el pròxim dilluns 6 d’abril. A causa del confinament per […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Barcelona.-La Generalitat ha animat la ciutadania a celebrar des de casa el Dia Mundial de l’Activitat Física, que és el pròxim dilluns 6 d’abril. A causa del confinament per la crisi del coronavirus, enguany la jornada es trasllada a les llars on la recomanació principal segueix sent la de cada any: “seure menys i moure’s més”. Per onzè any consecutiu Catalunya se suma a aquesta celebració que pretén “promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals”. Un missatge que, segons un comunicat de la Generalitat, “pren encara més importància aquests dies, en què les persones estan tancades a casa”.

Davant l’obligat confinament, el Govern ha impulsat la campanya ‘Gent activa des de casa!’ impulsada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) per tal que les persones de totes les edats facin esport a casa. De fet, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, creu que “és important trobar la manera de moure’ns”. Per aquesta raó, s’ha editat una peça animada per aquesta jornada on es recorda a la ciutadania la importància de seure menys i moure’s més, i fer activitat física cada dia, acumulant 30 minuts els adults i gent gran, i 60 minuts els infants i adolescents, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, a la vegada que es recalca el missatge que una vida activa i l’adopció d’uns hàbits saludables millora la salut física i mental, i disminueix l’estrès, l’ansietat i la depressió.Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, la Generalitat anima a la població a compartir a les xarxes socials fotos i vídeos de les activitats realitzades amb motiu d’aquesta jornada, utilitzant les etiquetes #gentactiva, #JoActuo i #JoEmQuedoACasa fins que acabi el confinament.