Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El foc de Ventalló ja ha cremat 50 hectàrees i la Tramuntana l’empeny cap a les Olives i Garrigoles

ACN Ventalló.-Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda en un incendi forestal que s’ha declarat a Ventalló (Alt Empordà) i avança cap a Garrigoles (Baix Empordà) […]

Avatar
Agències 24/07/2021

ACN Ventalló.-Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda en un incendi forestal que s’ha declarat a Ventalló (Alt Empordà) i avança cap a Garrigoles (Baix Empordà) empès per la tramuntana i que ja ha cremat 50 hectàrees. En l’extinció de l’incendi hi treballen 36 mitjans terrestres i vuit aeris dels Bombers de la Generalitat. L’alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, ha explicat que el foc ha començat a la zona coneguda com el Forn, que no és de difícil accés, ha saltat la carretera i ha evolucionat cap a les Olives i Garrigoles. No preocupen els veïns del municipi ja que el foc és prou lluny de les zones habitades.

(S’ha actualitzat el nombre d’hectàrees cremades)L’avís del foc s’ha rebut a les 17.32 hores en una zona boscosa propera a la GI-624, als Masos de Ventalló. Com a mesura preventiva està tallada la GI-624 a Ventalló, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu. L’incendi és molt actiu i està descontrolat, però no hi ha cap nucli de població proper. El foc coincideix en el temps amb un altre foc forestal a la Conca de Barberà i l’Anoia, cosa que impedeix destinar-hi més dotacions. A més, la zona ja va patir dos incendis menors la setmana passada.