Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El FITT arribarà al setembre amb aforaments reduïts, espectacles individualitzats i la primera producció pròpia

ACN Tarragona.-El Festival Internacional de Teatre de Tarragona manté del 2 al 5 de setembre la programació de la setena edició, que inicialment s’havia de celebrar al juny però que […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Tarragona.-El Festival Internacional de Teatre de Tarragona manté del 2 al 5 de setembre la programació de la setena edició, que inicialment s’havia de celebrar al juny però que es va haver d’ajornar per la pandèmia. El FITT Noves Dramatúrgies, que complirà les mesures de prevenció vigents, portarà set obres a concurs. El festival s’obrirà amb l’espectacle ‘Tropico de Covadonga’ de Rodrigo Cuevas i es tancarà amb ‘Malditas Plumas’ de la companyia Sol Picó, que s’havia d’haver estrenat a la Sala Tallers del TNC però es va haver de cancel·lar. Propostes des de casa, espectacles individualitzats i la primera producció internacional del FITT completen les novetats del certamen.

“Aquest és l’any de la consolidació perquè set anys donen per molt: equivocar-te, pensar, reflexionar i millorar, i en aquest temps això és el que hem fet “, ha assenyalat el director, Joan Negrié, durant la presentació del festival. L’edició d’enguany veurà tres estrenes absolutes i sis estrenes a l’estat espanyol, i dues de cada tres artistes que trepitjaran l’escenari seran dones. En total hi haurà set obres a concurs –que competiran pel premi del jurat, el de millor intèrpret i del públic.Una de les apostes més singulars és una proposta en format ‘story walker’: ‘Que se la mengin els coloms (i la portin a casa)’ de l’autora tarragonina Glòria Granell. La que és la primera producció internacional del FITT proposa una experiència cultural que té com a escenari un recorregut establert pels carrers de Tarragona. El públic podrà escoltar la peça teatral des del seu dispositiu mòbil en català, castellà o anglès, i podrà iniciar l’experiència de forma individual a l’hora que vulgui, dins el marc del festival. Una altra novetat és la instal·lació ‘The Dreamers’, una proposta de petit format limitada a un aforament de dotze persones per funció. Es basa en un conjunt de cases ideades per joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l’altra banda del Mediterrani. Entre les propostes que també podrà votar el públic destaquen ‘We’re Not Penelope. Sobre la fidelidad’, la coproducció internacional de Vucciria Teatro, Teatro Bellini i Estigma; i l’aposta per creadores escèniques emergents com Glòria Ribera (‘Visiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria’) i Joana Brabo (‘Alone Together’). Negrié també ha destacat l’espectacle ‘Pasos Largos’ de la companyia uruguaiana Coriolis, que presentaran per primer cop a Europa el seu teatre d’objectes. Una altra novetat de la setena edició és l’estrena en ‘streaming’ a través de la plataforma Zoom de l’espectacle ‘La teoría de la pelvis’, del guanyador del FITT de l’any passat, Alberto Cortés, i Rosa Romero. La peça, gestada durant el confinament causat per la covid-19, planteja una teoria que reflexiona sobre la necessitat d’activar el motor, els cossos i les pelvis en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible. Aquesta proposta serà prèvia al festival i exclusiva per a les persones amb l’abonament PREFITT. A més de gaudir del teatre més contemporani, el festival manté els workshops, els sopars d’en Pitu, les jornades per a professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors. L’última novetat d’aquesta edició són les fases dels abonaments per al ‘desconfittament’, que ofereixen l’experiència de tot el festival a preus reduïts. L’organització habilitarà un canal de Telegram per tal de traslladar informació actualitzada als abonats sobre la programació i l’evolució de la pandèmia.