Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Festival de cinema asiàtic de CineBaix presenta més d’una vintena de pel·lícules de vuit països

ACN Sant Feliu de Llobregat – El Festival de cinema asiàtic que programa La Mostra de CineBaix arriba aquesta setmana a Sant Feliu de Llobregat amb un total de 23 […]

Agències 24/01/2022

ACN Sant Feliu de Llobregat – El Festival de cinema asiàtic que programa La Mostra de CineBaix arriba aquesta setmana a Sant Feliu de Llobregat amb un total de 23 pel·lícules de vuit països, de les quals n’hi ha quatre que són estrenes a Catalunya. L’índia ‘Last film show’, la japonesa ‘Drive my car’ i les iranianes ‘El perdón’ i ‘Un héroe’ no s’han pogut veure encara en sales comercials i ho faran per primer cop a les sales del CineBaix. En l’edició d’enguany s’hi podran veure films procedents de Kirguizistan, Índia, Iran, Xina, Corea del Sud o Japó. A més de la secció oficial, el festival també programa la reposició de dos grans clàssics del cinema asiàtic, la japonesa ‘Dersu Uzala’ i l’índia ‘Charulata. La esposa solitària’.

El Festival l’obrirà el 27 de gener una de les estrenes, ‘Last Film Show’, de Pan Nalin, guardonada amb l’Espiga d’Or a la Seminci de Valladolid 2021. Com la històrica ‘Cinema Paradiso’, la cinta índia és un homenatge al cinema a partir de la mirada d’un nen de deu anys d’un recòndit poble hindú.

Del mateix gènere és ‘Un segundo’, del reconegut director xinès Zhang Yimou, i que va ser la

pel·lícula inaugural del Festival de Sant Sebastià 2021. Emmarcada en la Revolució Cultural xinesa, un convicte fuig d’un camp de treball per veure la seva filla, que ha estat filmada en una pel·lícula. L’home intentarà fer-se amb la cinta.

També destaquen ‘El perdón’, de Maryam Moghadam i Behtash Sanaeeha, un drama social ambientat l’Iran; la també iraniana ‘Un héroe’, d’Asghar Farhadi, que explica la història d’un presoner amb un deute que no ha pogut resoldre, o la japonesa ‘Drive my car’, de Ryûsuke Hamaguchi, que narra com un dramaturg troba en la seva xofer un confident amb qui obrir-se.

D’altra banda, gràcies a la col·laboració de l’Asian Film Festival, organitzat per Casa Àsia, el festival del Baix Llobregat projectarà també una sèrie de rara avis del cinema asiàtic com ‘Running to the sky’, de Mirlan Abdykalykov; ‘My childhood, my country’, de Phil Grabsky i Shoaib Sharifi; ‘The great indian kitchen’, de Jeo Baby; ‘The Badger’, de Kazem Mollaie, ‘Around the table’, de Sôshi Masumoto, o ‘Unboxing girl’, de Soo-jung Kim.