Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El Consell de Ministres aprova la llei de paritat que també obligarà a garantir-la al Tribunal Constitucional o al CGPJ

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha aprovat en segona volta la llei de paritat que vol garantir una representació paritària de dones i homes als centres de decisió públics i privats. La norma, que ara passarà al Congrés, fixa que hi hagi d’haver almenys un 40% de dones al govern espanyol, als consells d’administració de grans empreses, a les candidatures electorals mitjançant llistes cremallera, als col·legis professionals o als jurats de reconeixements públics. A més, a la norma s’ha incorporat l’extensió d’aquesta obligació als òrgans constitucionals i de rellevància institucional. És a dir, també obligarà al Tribunal Constitucional, al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), al Consell d’Estat, al Tribunal de Comptes i al Consell Fiscal.

Una altra modificació introduïda en el procés d’audiència pública de la llei és la “flexibilització del calendari d’implementació”. Per a les empreses cotitzades serà obligatori des de 2024, però no ho serà fins al 2028 per a les entitats d’interès públic.

Publicitat

Ho ha explicat la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, en roda de premsa al Palau de la Moncloa aquest dimarts. Calviño ha celebrat que amb aquesta norma es fa “un pas més cap a la igualtat efectiva, per trencar el sostre de vidre i consolidar Espanya com un dels països més avançats en igualtat de gènere en l’àmbit mundial”.

La vicepresidenta primera ha remarcat que encara “queda molt camí per recórrer” i ho ha exemplificat amb dades de 2022 que xifren en un 32% el nombre de dones en consells d’administració d’empreses cotitzades i de menys del 22% en llocs d’alta direcció. Calviño ha explicat que hi haurà sancions quan s’incompleixin les quotes i que seran més exigents amb els consells d’administració de les grans empreses.

Pel que fa al calendari d’aplicació, la vicepresidenta ha concretat que serà obligatori per a les empreses de l’Ibex 35 a partir del 30 de juny de 2024. Un any després ho serà per a empreses amb una capitalització borsària superior als 500 milions d’euros. El 30 de juny de 2026 per a les empreses amb una capitalització inferior als 500 MEUR. Les societats d’interès públic hauran de complir amb el 40% a partir del 30 de juny de 2028.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió