Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i Salut acorden fer un CUAP al parc Torreblanca de Sant Just Desvern

ACN Barcelona.-El Consell Comarcal del Baix Llobregat i el CatSalut han signat un protocol per poder destinar un edifici del Parc Torreblanca de Sant Just Desvern a equipament sanitari. Segons […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-El Consell Comarcal del Baix Llobregat i el CatSalut han signat un protocol per poder destinar un edifici del Parc Torreblanca de Sant Just Desvern a equipament sanitari. Segons el Pla Nacional d’Urgències (PLANUC), la proposta del CatSalut és fer-ne un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) a l’entorn del Parc Torreblanca, entre els municipis de Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, de manera que donaria servei a una desena de municipis i, per tant, a uns 180.000 habitants. El CUAP permetrà completar els serveis oferts pels equips d’atenció primària, amb tecnologia i més capacitat de resolució de problemes. Així, es podrà reduir la pressió d’urgències de baixa i mitjana complexitat de l’hospital de Sant Joan Despí, Moisès Broggi.

L’equipament, de fet, s’integrarà amb els diferents dispositius assistencials de la zona, a través de rutes i circuits assistencials coordinats amb els equips d’atenció primària del sector i els centres hospitalaris de referència, com són el mateix hospital Broggi i l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues com a centre monogràfic pediàtric. El CatSalut realitzarà l’encàrrec del projecte quan tingui la cessió de l’edifici i el terreny necessari. L’execució de les obres es prioritzarà una vegada estigui supervisat el projecte executiu del nou equipament sanitari, d’acord amb els criteris del PLANUC i d’acord amb les disponibilitats pressupostàries. El protocol signat fa explícit que el Consell Comarcal del Baix Llobregat, sota els criteris assistencials determinats pel Departament de Salut, mitjançant el CatSalut, posa a disposició dels espais de la finca de la seva propietat on s’ubica l’edifici Històric per tal que el CatSalut pugui habilitar l’edifici per destinar-lo a l’equipament sanitari.