Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Congrés rebutja les esmenes a la totalitat del PP i Vox contra la llei de l’eutanàsia

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les esmenes a la totalitat que el PP i Vox han presentat contra la proposta de llei del PSOE per regular […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les esmenes a la totalitat que el PP i Vox han presentat contra la proposta de llei del PSOE per regular el dret de les persones a demanar i rebre ajuda per morir, l’anomenada llei de l’eutanàsia. Un cop rebutjades les esmenes–que apostaven per una llei de cures pal·liatives- la llei continua el seu tràmit parlamentari. Els grups podran presentar fins el 16 de setembre esmenes parcials que es debatran primer en comissió i finalment al ple.

La Llei va arribar al Congrés dels Diputats el passat 11 de febrer, en una votació de presa en consideració que va comptar amb el vot a favor de tots els grups tret del PP, Vox i Navarra Suma, a més de dues abstencions. Vox ha qualificat la proposta del govern espanyol de “llei de la mort” i ha acusat el govern espanyol de “pretendre convertir en una prestació el que no és una altra cosa que matar una persona”, en paraules de la diputada María Ruiz Solás. El PP, per la seva banda, ha assegurat que cal impulsar el “tractament pal·liatiu” en comptes d’impulsar normes per al “suïcidi assistit”. El diputat José Ignacio Echániz ha afirmat que el que “de veritat cal” és impulsar els drets per a un “tractament del dolor”. Els ha donat resposta l’exministra socialista María Luisa Carcedo, que s’ha preguntat “perquè costa tant a la dreta empatitzar amb el dolor de les persones i amb els valors i la ideologia dels altres”. “El que volem és regular drets i serveis públics amb recursos públics per a tota la població”, ha dit.