Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El concurs ‘Vols saber què investigo?’ arriba als deu anys divulgant les investigacions dels doctorands de la URV

|

- Publicitat -

ACN Reus – Sis doctorands de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han pujat sobre l’escenari del Teatre Bartrina de Reus (Baix Camp) per explicar a través d’un monòleg científic la recerca que estan fent a la universitat. El concurs ‘Vols saber què investigo?’ celebra les deu edicions, un certamen que consisteix en presentar de forma amena i divertida la investigació que cadascun dels participants està duent a terme. Aquest any, davant de 400 estudiants d’ESO i de batxillerat del territori. El vicerector de Política Científica i Projectes Interdisciplinaris de la URV, Urbano Lorenzo, ha comentat que es tracta de “sortir del format de classe presencial i tradicional, per aconseguir un discurs que generi impacte social”.

Judit Vives és infermera i Martí Llauradó, psicòleg. Són dos dels doctorands de la URV que aquest dimecres al matí han exposat les seves línies d’investigació davant dels estudiants. Vives, per exemple, es fixa en el rol de les infermeres en el camp de la salut mental, “com poden acompanyar i cuidar” les famílies que tenen una persona amb un trastorn de salut mental.

Publicitat

Per arribar al Bartrina, els sis monologuistes han estat acompanyats d’experts en comunicació fent assajos on han treballat qüestions com el discurs, la posada en escena o el llenguatge no verbal. Llauradó ha assegurat que han estat “de molta utilitat”. El psicòleg ha subratllat que aquesta iniciativa els permet “perdre la por” en futuribles actes semblants com ara congressos, però també en altres “escenaris”: “és important poder parlar davant de gent”, ha insistit.

En la mateixa línia, Vives ha expressat que és rellevant la tasca de “divulgació”, sobretot en estudiants de batxillerat perquè “d’aquí a dos dies estaran a la universitat” i potser es troben amb un “futur investigador”. El vicerector també ha remarcat “posar en contacte” estudiants que estan a punt d’arribar a la universitat i doctorands que ja acaben la seva trajectòria formativa.

<strong>Judit Vives, guanyadora del concurs</strong>

La gala d’aquest dimecres ha estat presentada pel periodista Carles Cortés i ha comptat amb els monòlegs professionals de la companyia Big Van Ciencia. Aquesta edició, Judit Vives s’ha emportat el primer premi, mentre que el segon lloc ha estat per a Enric Palau. D’altra banda, el públic ha escollit Pablo López com a millor monologuista.

Al llarg dels deu anys, una seixantena de doctorands han passat pel concurs ‘Vols saber què investigo?’ i han exposat els seus monòlegs davant de 4.000 estudiants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió