Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El Col·legi d’Economistes de Catalunya demana que els pressupostos s’aprovin amb “la màxima celeritat”

ACN Barcelona – El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, ha demanat que els pressupostos de la Generalitat es tramitin i s’aprovin “amb la màxima celeritat” […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, ha demanat que els pressupostos de la Generalitat es tramitin i s’aprovin “amb la màxima celeritat” començar a aplicar-los “el més aviat possible”. En un comunicat aquest dimecres després de l’acord entre el Govern i el PSC que permetrà tirar endavant els comptes amb el suport dels comuns, l’entitat ha celebrat que les negociacions s’hagin desencallat i ha destacat que disposar de pressupostos “dona seguretat als agents econòmics i és un mecanisme de transparència i d’impuls de l’activitat econòmica”. A més, els economistes remarquen que els ingressos aquest any poden assolir “màxims històrics probablement difícils de repetir” .

A més, l’arribada dels fons europeus Next Generation EU, que tot i beneficiar l’Estat també han de repercutir en les comunitats indirectament, i en darrera instància, tot el teixit empresarial serà una “font d’ingressos creixents”, apunta.

Amb tot, l’entitat celebra que els pressupostos per aquest 2023 siguin “els més ben dotats i expansius dels darrers anys i esdevenen una important palanca per transformar l’economia catalana”.

Els economistes, d’altra banda, ha reclamant “rigor professional i prudència en la definició i en el desplegament dels pressupostos en totes les seves vessants”. En aquest sentit, indica que caldria no dedicar a despeses recurrents ingressos que no són recurrents.

“Destinar uns ingressos que no seran recurrents a l’increment de la despesa ordinària seria una decisió equivocada, que pronosticaria problemes de sostenibilitat en el futur immediat, amb el risc, ara ben visible, d’increment dels tipus d’interès a pagar per l’enorme volum de deute de totes les administracions públiques”, pronostica el Col·legi d’Economistes de Catalunya.