Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Col·legi d’Economistes considera que la rebaixa de l’IVA “no ha tingut tot l’efecte esperat” en els preus

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya alerta de l’augment de la inflació subjacent fins al 7,5% registrada el gener, un nivell rècord des d’inicis de l’any 1987, i […]

Agències 15/02/2023

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya alerta de l’augment de la inflació subjacent fins al 7,5% registrada el gener, un nivell rècord des d’inicis de l’any 1987, i insisteix en demanar mesures que ataquin les dificultats estructurals. També proposa contemplar la deflactació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), tant a nivell estatal com a escala autonòmica, “per tal de garantir la capacitat adquisitiva de les famílies”. També mostren que les mesures preses pel govern estatal a principi d’any, especialment la rebaixa de l’IVA en aliments i energia, “no han tingut tot l’efecte esperat, malgrat que, segurament, han moderat l’alça que s’hauria produït sense elles”.

Per això, els economistes insisteixen en demanar noves mesures que ataquin tant el problema conjuntural, que reflecteix l’IPC, com les dificultats estructurals que transcendeixen via inflació subjacent.

En aquesta línia, el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya Carles Puig de Travy insisteix en “considerar la possibilitat d’avançar en un Pacte de Rendes, seguir avançant en l’aprovació i execució immediata dels Pressupostos de la Generalitat per al 2023 i en l’acceleració en l’aplicació efectiva dels fons europeus”.