Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Col·legi de Geòlegs lamenta el primer accident mortal a Espanya de geòlegs en una mina

ACN Barcelona – L’Il·lustre Col·legi de Geòlegs (ICOG) ha lamentat “profundament” en un comunicat la mort de tres persones aquest dijous a la mina de potassa de Súria, “el primer […]

Agències 09/03/2023

ACN Barcelona – L’Il·lustre Col·legi de Geòlegs (ICOG) ha lamentat “profundament” en un comunicat la mort de tres persones aquest dijous a la mina de potassa de Súria, “el primer cop a Espanya que moren geòlegs en una mina”. Dues de les tres víctimes de l’esfondrament a 900 metres de profunditat eren estudiants de la seu de Manresa de la Universitat Politècnica de Catalunya, mentre que la tercera era un geòleg de l’explotació. L’ICOG ha transmès el condol a les famílies, i alhora ha recordat que la seguretat de les instal·lacions mineres espanyoles “és molt alta”. Segons indica l’ens a partir de les dades de la Direcció General de Política Energètica i Mines, des del 2005 la sinistralitat ha descendit “considerablement”.

L’any 2016, també segons l’ICOG, es van assolir “mínims històrics”, amb 2 accidents mortals. El 2021, últimes dades disponibles, hi va haver 4 accidents mortals al sector miner.