Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El COE manté la reunió per parlar dels Jocs d’hivern tot i l’absència anunciada de l’Aragó

ACN Madrid – El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha decidit mantenir la reunió prevista per a aquest divendres per parlar de la candidatura de Catalunya i l’Aragó per als Jocs […]

Agències 31/03/2022

ACN Madrid – El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha decidit mantenir la reunió prevista per a aquest divendres per parlar de la candidatura de Catalunya i l’Aragó per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030, malgrat l’anunci del president de l’Aragó, Javier Lambán, que no assistirà a la trobada per discrepàncies amb el projecte. Fonts del COE han confirmat a l’ACN que la cimera es manté malgrat la postura del govern aragonès, que presentarà una proposta alternativa amb un repartiment de proves olímpiques que considera més equitatiu. La postura aragonesa ha generat crítiques entre membres del seu mateix color polític, com és el cas del secretari general del PSC, Salvador Illa, que ha reclamat a Lambán un “esforç de diàleg” per assolir un acord.

Aquest matí Lambán comunicava per carta al president del COE, Alejandro Blanco, que aquest divendres no assistirà a la firma de l’acord per a la proposta tècnica de candidatura conjunta amb Catalunya per uns Jocs Olímpics d’Hivern al 2030.

Lambán reitera que no està d’acord amb el repartiment de les ubicacions on es durien a terme les proves i insisteix que les d’esquí alpí, snowboard i esquí acrobàtic -ubicades a Catalunya a la proposta del COE- s’haurien de fer a les estacions d’esquí públiques de l’Aragó.

En aquest sentit, Lambán avança a Blanco que el govern aragonès plantejarà una alternativa sota la premissa de la “igualtat” de condicions entre les dues Comunitats Autònomes, una proposta que li farà arribar la setmana que ve per tal de “reconduir el procés”.