Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El CGPJ comptabilitza 1.079 reduccions de penes i 108 excarceracions fruit de la llei del ‘només sí és sí’

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha actualitzat el recompte de rebaixes de penes de presó a agressors sexuals fruit de l’aplicació de la llei del ‘només sí és sí’. Segons el CGPJ, les reduccions de condemnes ascendeixen “com a mínim” a 1.079, segons les dades recopilades fins a l’1 de maig del Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, els Tribunals Superiors de Justícia i les audiències provincials. Aquestes resolucions han suposat com a mínim 108 excarceracions. A Catalunya el recompte ascendeix a 95 reduccions de pena, amb vuit excarceracions.

Segons les dades, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat 7 penes de presó, l’Audiència de Barcelona ha rebaixat 47 penes, amb quatre excarceracions, la de Girona 8 penes, amb dues excarceracions, la de Lleida 9 penes (més dues en tràmit) i la de Tarragona 24 penes, amb dues excarceracions.

Publicitat

L’òrgan de govern dels jutges fa públiques les dades a través de la seva oficina de premsa fruit de l’acord que va adoptar el 2 de març per actualitzar i difondre les rebaixes periòdicament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió