Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El CGPJ acorda mantenir el magistrat del tribunal de l’1-O que s’havia de jubilar el 9 de maig

ACN Madrid.-La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat mantenir el magistrat del tribunal de l’1-O que s’havia de jubilar el 9 de maig de 2019. […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Madrid.-La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat mantenir el magistrat del tribunal de l’1-O que s’havia de jubilar el 9 de maig de 2019. L’acord l’habilita per continuar com a membre del tribunal mentre duri el judici i fins que es dicti sentència. La decisió es pren a petició del president de la Sala Penal, Manuel Marchena, i en aplicació de la llei orgànica del poder judicial que estableix que, un cop jubilat un magistrat, haurà de “deliberar, votar, redactar i firmar les sentències en els casos on hagi assistit a la vista i que encara no s’hagi dictat sentència”.

En l’acord del CGPJ, a més, es posa casos d’acords anteriors que s’han pres en la mateixa línia i assenyala un precedent de la mateixa Sala Penal amb el magistrat Enrique Bacigalupo Zapater, quan estava en curs encara el cas sobre la il·legalització del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTV) i Acció Nacionalista Basca (ANV).