Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya restaurarà el conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni de Lleida

ACN Lleida.-El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni lluirà nova imatge a l’Arc del Pont de Lleida, després dels treballs de restauració que s’hi duran a terme en breu. L’Ajuntament de […]

Agències 11/11/2020

ACN Lleida.-El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni lluirà nova imatge a l’Arc del Pont de Lleida, després dels treballs de restauració que s’hi duran a terme en breu. L’Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) del Departament de Cultura que serà l’encarregat de dur a terme l’actuació, que està valorada en prop de 30.000 euros. El conjunt escultòric serà traslladat properament a la seu del Centre de Restauració i la previsió és que els treballs s’allarguin uns sis mesos. Per la seva banda, la Paeria assumirà el cost de la llança, que va ser sostreta del monument, estimat en 10.000 euros.

L’actuació inclourà l’escaneig i digitalització de l’escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l’escultura. La Paeria serà l’encarregada d’executar aquesta reposició, amb un valor estimat de 10.000 euros. La participació de la Paeria també inclourà l’embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha valorat que el projecte s’hagi pogut desencallar amb aquest acord, després de treballar-hi intensament. Postius ha remarcat el compromís del govern municipal “pel patrimoni històric i artístic de la ciutat” i per això, ha assenyalat, que treballa per buscar solucions per atendre les necessitats existents. El tinent d’alcalde ha explicat que el conjunt escultòric feia temps que requeria una restauració general, segons un informe elaborat pel departament municipal de Patrimoni Cultural, Històric i Artístic-Arqueologia, per poder-ne assegurar la conservació en el futur. Toni Postius s’ha referit a la proposta de buscar empreses per recollir fons per al projecte de restauració i ha comentat que, tot haver estat buscant mecenes, aquest no era el moment per fer-ho, donada la crisi econòmica per la qual passa el teixit empresarial i comercial de la ciutat per la covid-19. Per aquest motiu, ha indicat que es va aparcar la iniciativa i es van treballar alternatives fins a poder signar el conveni amb el Departament de Cultura.