Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El brot de la residència de Tremp es manté amb 108 residents i 36 treballadors positius

ACN Tremp.-El brot de covid-19 de la residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp es manté tot i que va a la baixa en els residents, malgrat que s’han […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Tremp.-El brot de covid-19 de la residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp es manté tot i que va a la baixa en els residents, malgrat que s’han incrementat els casos detectats entre els professionals. Les dades facilitades per Salut aquest dijous indiquen que hi ha 108 residents i 36 treballadors positius. El Departament va acordar dissabte intervenir el centre arran del nombre dels positius i, de manera provisional, Gestió de Servis Sanitaris (GSS) n’ha assumit la direcció i gestió. A la vegada, l’Ajuntament de la capital del Pallars Jussà va adoptar dimarts mesures addicionals per frenar l’índex de contagis al municipi com ara el tancament d’equipaments esportius i la suspensió d’entrenaments i la clausura de parcs infantils.

Salut va acordar dissabte intervenir la residència de gent gran de Tremp per “estabilitzar” el brot de covid-19, després que s’arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors). Actualment, són 108 els residents i 36 els treballadors que han donat positiu, segons les dades facilitades aquest dijous pel Departament. L’empresa pública Gestió de Servis Sanitaris (GSS) ha assumit provisionalment la direcció i gestió del geriàtric, en lloc de la Fundació ‘Sant Hospital de Tremp-Fundació Filella’. A la residència hi ha un total de 143 residents i 70 treballadors.De la seva banda, l’Ajuntament de Tremp va decidir dimarts prendre mesures addicionals per frenar l’índex de contagis al municipi. Des del consistori, es recomana a la ciutadania evitar al màxim la mobilitat i s’han tancat equipaments esportius així com s’han suspès entrenaments i clausurat parcs infantils. Les restriccions es preveuen mantenir, almenys, fins al 14 de desembre i també inclouen la represa de classes telemàtiques a l’Escola Municipal de Música, la suspensió de les activitats previstes a l’Espai Cultural La Lira, i el servei només de préstec a la biblioteca pública Maria Barbal. Des del consistori assenyalen que les mesures s’han adoptat, no perquè els equipaments o serveis siguin focus de contagi, sinó perquè cal evitar en tot moment la mobilitat i les trobades entre persones.