Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El bo espanyol a 10 anys registra un nou mínim històric i se subhasta en negatiu per primera vegada

ACN Madrid.-El bo espanyol a 10 anys ha registrat un nou mínim històric i s’ha subhastat al mercat primari en negatiu per primera vegada, situant-se en el -0,016%, segons ha […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Madrid.-El bo espanyol a 10 anys ha registrat un nou mínim històric i s’ha subhastat al mercat primari en negatiu per primera vegada, situant-se en el -0,016%, segons ha informat el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. D’aquesta manera el Tresor ha cobrat per primer cop per una emissió a 10 anys. El ministeri que dirigeix Nadia Calviño considera que aquest descens “ratifica la confiança dels inversors en l’eficàcia de les mesures adoptades pel govern espanyol”. A més, l’equip de Calviño considera que aquest fet “és també un missatge de confiança en la recuperació i futur de l’economia espanyola”.

L’executiu creu que el descens consolida la reducció dels tipus d’interès del deute espanyol, que al novembre van registrar nous mínims històrics: el cost del deute en circulació se situa en el 0,18% i el tipus de l’estoc de deute es va situar en l’1,86%.