Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El BCE eleva al 2% l’objectiu d’inflació per tenir més flexibilitat per fer front a les crisis

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europea (BCE) ha acordat elevar al 2% l’objectiu d’inflació amb l’objectiu de tenir més flexibilitat per fer front a les crisis. En la seva revisió estratègica, […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europea (BCE) ha acordat elevar al 2% l’objectiu d’inflació amb l’objectiu de tenir més flexibilitat per fer front a les crisis. En la seva revisió estratègica, la primera des de fa gairebé 20 anys i després de dues crisis econòmiques, el Consell de Govern de la institució monetària ha acordat flexibilitzar l’objectiu d’inflació, el qual apunta que es pot superar “moderadament” en cas que sigui necessari. Fins ara, el mandat del BCE és mantenir la inflació “pròxima però per sota” del 2%. La “simetria” que impulsa el BCE “significa que les desviacions positives o negatives respecte a aquest objectiu són igual d’indesitjades”, apunta el comunicat de la institució amb seu a Frankfurt.

Després de la revisió estratègica, la cúpula del BCE també ha refermat que l’índex de preus al consum harmonitzat és l’eina “apropiada” per mesurar els preus però recomana també incloure-hi l’habitatge en els càlculs de la inflació.”La flexibilitat de l’orientació a mig termini té en compte que la resposta de la política monetària adequada a una desviació de l’objectiu d’inflació està basada en el context específic i depen de l’origen, la magnitud i la persistència de la desviació”, diu el comunicat del BCE.Lagarde diu que el 2% no és un “sostre”En la roda de premsa de presentació de les conclusions de la revisió estratègica, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha dit que el nou objectiu d’inflació “elimina ambigüitat” i ha subratllat que el 2% no és un “sostre”. A més, ha apuntat que un límit inferior és un “obstacle” que requereix d’una reacció de la política monetària “contundent” en temps de crisi.