Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El 90% de les mesures de l’estratègia del Govern contra la corrupció s’han iniciat o completat dos anys després

ACN Barcelona – El Govern ha acabat de desplegar l’Estratègia de lluita contra la corrupció i l’enfortiment de la integritat pública després de dos anys d’iniciar-ne la implementació, amb l’objectiu […]

Agències 18/02/2022

ACN Barcelona – El Govern ha acabat de desplegar l’Estratègia de lluita contra la corrupció i l’enfortiment de la integritat pública després de dos anys d’iniciar-ne la implementació, amb l’objectiu de millorar la qualitat democràtica a Catalunya. L’últim informe de seguiment i avaluació recull que un 90% de les actuacions previstes s’han iniciat o completat. Segons el Govern, l’estratègia ha augmentat la protecció de les persones alertadores de corrupció amb la creació de la Bústia Ètica de la Generalitat. També s’han desplegat accions per prevenir el frau fiscal i s’ha millorat la gestió de les relacions entre l’administració i grups d’interès.

El Govern destaca que s’ha aprovat el Codi ètic del servei públic de Catalunya i s’ha incorporat una formació bàsica obligatòria en ètica i integritat per a alts càrrecs i personal directiu de l’administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, entre altres actuacions que s’han fet per a la integritat de l’administració. La secretària de Govern Obert, Mercè Crosas, recalaca que s'”ha situat en l’agenda política la lluita contra la corrupció”.