Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El 43% de l’alumnat de l’Estat està en centres que necessiten més docents, segons l’OCDE

ACN Brussel·les.-El 43% de l’alumnat de l’Estat està en centres on el director considera que es necessiten més docents. Segons un informe de l’Organització per a la Cooperació i el […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Brussel·les.-El 43% de l’alumnat de l’Estat està en centres on el director considera que es necessiten més docents. Segons un informe de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) publicat aquest dimarts amb dades del 2018, la xifra d’alumnes que assisteixen a una escola on es creu que falten docents a Espanya és molt superior a la mitjana de l’OCDE, que se situa en el 27,1%. Segons l’informe, gairebé el 60% de l’alumnat també està en un centre on es considera que manquen professionals d’assistència, mentre que el 52,9% està en escoles on la connexió a Internet no és bona, una xifra que és de deu punts superior a la mitjana de l’OCDE.

A més, l’informe de l’OCDE apunta que les diferències d’accés a eines digitals són molt diferents segons si el centre té més o menys recursos econòmics. Mentre els centres amb més recursos en el 70% dels casos tenen accés suficient a aquestes eines, en el cas de les escoles amb menys recursos la xifra se situa en el 30%.