Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Educació rebaixa de 27,5 a 25 les hores d’atenció directa a l’alumnat dels educadors especials

ACN Barcelona.-Educació ha pactat amb el Comitè Intercentres, que representa els treballadors d’educació especial a centres públics, rebaixar de 27,5 hores setmanals a 25 l’horari d’atenció directa a l’alumnat amb […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-Educació ha pactat amb el Comitè Intercentres, que representa els treballadors d’educació especial a centres públics, rebaixar de 27,5 hores setmanals a 25 l’horari d’atenció directa a l’alumnat amb necessitat específiques de suport educatiu. La rebaixa ha de permetre facilitar la coordinació amb l’equip docent i altres agents educatius. Segons informa el Departament d’Educació, la proposta respon a la reivindicació del col·lectiu “de tornar a unes condicions que ja tenien i suposa revertir una retallada”. També considera l’acord una mostra “clara” de la seva voluntat de “diàleg”. El nou marc horari s’aplicarà a partir de l’1 de setembre.

Segons estipula l’acord, les 25 hores d’atenció directa als alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu s’han de fer dins l’horari lectiu i, si s’escau, en altres activitats on s’atengui directament els alumnes i que formin part del projecte educatiu del centre.També s’han pactat 6 hores per reunions, coordinacions externes i internes i activitats formatives en el centre. Fins ara hi havia 7,5 hores i hi estaven incloses elaboració de materials i activitats formatives en el centre.A més hi haurà 4 hores per col·laborar en la preparació dels materials i adequar els espais per donar suport a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu en la seva participació en les activitats del centre. Es crea aquesta nova categoria horària, fins ara inclosa en les hores per a reunions.Finalment s’estipulen 2’5 hores de preparació, formació i altres activitats relacionades amb les seves funcions que no s’han de fer necessàriament al centre.També s’ha acordat la constitució d’una comissió de seguiment d’aquest acord, que es reunirà trimestralment per valorar-ne l’aplicació.