Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Diverses entitats sanitàries demanen per carta a Sánchez que suspengui els desnonaments durant l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-Diverses entitats sanitàries com ara el Consorci Sanitari de Barcelona han demanat per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-Diverses entitats sanitàries com ara el Consorci Sanitari de Barcelona han demanat per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, que suspenguin els desnonaments mentre durin l’estat d’alarma i el toc de queda. Les entitats recorden que hi ha una moratòria aprovada durant l’estat d’alarma que s’ha prorrogat fins al 31 de gener de l’any vinent, però la consideren “insuficient”, atès que molts dels desnonaments són previs a la pandèmia i no són de lloguer, per la qual cosa, les llars afectades es troben “sense cap protecció”. Per això demanen aturar aquestes accions judicials que titllen de “brutalitat” i generen “patiment i vulneració de drets”.

El Consorci aporta dades de l’Ajuntament de Barcelona per posar de manifest que dels 2.836 casos en què ha intervingut el consistori entre el gener i el setembre del 2020, en 1.702, el 60%, hi ha menor. A 1.626 d’aquests les situacions són d’habitatge precari o ocupacions. El Consorci també destaca el “problema de salut pública” que generen els desnonaments pels “greus efectes negatius” que genera la inseguretat residencial en la salut de la població.Per tot plegat les entitats consideren “imprescindible” que totes les administracions exerceixin les seves competències per garantir el dret a l’habitatge i per “evitar la nova onada de desnonaments” que hi està havent, “encara més davant la declaració d’un nou estat d’alarma”.