Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Desconvoquen la vaga de recollida d’escombraries a la Mancomunitat Penedès-Garraf

ACN Vilafranca del Penedès – Aquest dimecres a la tarda ha quedat desconvocada la vaga dels treballadors del servei de recollida d’escombraries de 23 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Els […]

Agències 13/04/2022

ACN Vilafranca del Penedès – Aquest dimecres a la tarda ha quedat desconvocada la vaga dels treballadors del servei de recollida d’escombraries de 23 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Els 85 empleats de la plantilla han votat unànimement a favor d’un preacord signat fa poques hores amb FCC, l’adjudicatària del servei. La proposta incorpora millores salarials al nou conveni laboral. Els treballadors han garantit que aquesta tarda començaran a recollir les escombraries acumulades als diferents municipis. La desconvocatòria arriba poques hores després que la Mancomunitat denunciés l’incompliment dels serveis mínims, amb l’advertiment de sancions a FCC si no es garantia una recollida bàsica.

Segons ha detallat el comitè d’empresa a l’ACN, l’acord entre els treballadors i FCC recull una actualització de sous per a aquest 2022 amb un increment del 3,5%, mentre que per al 2023 hi ha el compromís d’actualitzar novament els salaris en base a l’IPC de finals d’any. També durant el 2023 els treballadors cobraran un plus d’activitat del mes de vacances, de 124 euros.

De cara al 2024, hi ha el compromís de revisar de nou els sous a partir de l’IPC de l’any anterior, mentre la plantilla cobrarà un plus d’activitat coincidint amb les pagues d’estiu i de beneficis. Pel que fa al darrer any de vigència del nou conveni, el 2025, a banda d’actualitzar els sous també hi haurà les dues pagues de l’any anterior i es bonificarà el 100% del transport. En paral·lel, aquell any s’incorporarà un dia més a la bossa de dies d’assumptes propis.