Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Denuncien temperatures “insuportables” a l’interior dels jutjats de Sabadell i Gavà a causa d’una avaria

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i les associacions de jutges i fiscals CSIF i STAJ denuncien les temperatures “insuportables” que asseguren que els magistrats i lletrats que treballen als jutjats de […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i les associacions de jutges i fiscals CSIF i STAJ denuncien les temperatures “insuportables” que asseguren que els magistrats i lletrats que treballen als jutjats de Sabadell i Gavà, estan patint en els darrers dies a causa d’una avaria dels sistemes de climatització. En un comunicat indiquen que s’han arribat a assolir 38 graus centígrads i afirmen que la situació “està afectant la salut dels empleats”. Fonts del departament de Justícia han assegurat que la gerència dels jutjats sabadellencs “està prenent les mesures necessàries perquè es donin les condicions adequades” perquè es pugui treballar a l’interior d’aquest edifici. El mes de juny de 2017 Inspecció de Treball va ordenar el tancament d’aquesta seu judicial després que s’arribessin a temperatures de fins a 35 graus. Als jutjats de Gavà, segons va informar la seva degana la setmana passada, l’avaria al sistema d’aire condicionat es va produir al maig i no estarà solucionat fins d’aquí unes tres setmanes.

CCOO, CSIF i STAJ també han lamentat que mentre els jutges i fiscals – que depenen del Consell General del Poder Judicial i del ministeri de Justícia – estan exempts de complir els seus deures laborals, els empleats de l’administració de Justícia transferits a la Generalitat “no tenen aquesta dispensa”. En aquest sentit han apuntat que “únicament se’ls permet descansar quinze minuts cada dues hores i beure aigua”.