Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Cultura creu que en “un parell d’anys” s’hauria de començar a materialitzar el Catalunya Media City

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat aquest dimarts que “en un parell d’anys” s’hauria de començar a materialitzar el projecte Catalunya Media City. […]

Agències 31/01/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat aquest dimarts que “en un parell d’anys” s’hauria de començar a materialitzar el projecte Catalunya Media City. En declaracions a l’ACN durant la fira Integrated Systems Europe (ISE) de Barcelona, Garriga ha explicat que en aquest període hauria d’arrencar el hub audiovisual amb les primeres construccions. La titular de Cultura ha recordat que la setmana passada el Govern va entrar al Consorci del Besòs i que estan pendents de l’aprovació del nou plantejament urbanístic de la zona. També ha destacat que el nou director del programa del Catalunya Media City, Marc López i Ribes, dissenyarà els continguts que han de formar part del futur equipament.

Garriga ha fet aquestes declaracions a la fira ISE, un espai on el Govern ha aprofitat per donar a conèixer internacionalment el projecte del hub audiovisual. “El projecte té un gran component internacional, per això som aquí per explicar-nos i que el món vegi que serà la futura Catalunya Media City”, ha explicat Garriga.

L’stand del Catalunya Media City ofereix una experiència immersiva ‘Elevator to the future’, un viatge a través de tres escenaris virtuals interconnectats: l’espai, el cel i el mar. El visitant pot descobrir com s’està imaginant el futur hub. “Hi haurà platós, innovacions, auditoris i un parc per a tots els veïns”, ha dit Garriga.

A l’espai es mostra el futur de la indústria audiovisual i de continguts digitals; al cel quedaran reflectits els avantatges i possibilitats que té Catalunya i que ha d’esdevenir un punt de referència i al mar es reflectirà la Catalunya Media City i les capacitats transformadores del projecte.

<strong>La CCMA presenta el concert d’’Eufòria’ i castells en 360 graus</strong>

D’altra banda, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprofitat la fira per explicar la seva aposta pel desenvolupament de les últimes tecnologies de producció i transmissió audiovisual amb un estand de 200 metres quadrats.

Els visitants poden gaudir en directe de l’emissió multicàmera en 360º de les actuacions que els Castellers de Vilafranca fan a l’estand de la CCMA durant els quatre dies de la fira. També s’ofereix l’exhibició de sis cançons del concert d’“Eufòria” enregistrades amb tecnologia 360º 3D.