Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cultura “continuarà en contacte” amb Arnau Puig perquè “els elements destacats” del seu arxiu estiguin a la Generalitat

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha destacat aquest dimarts que continuarà en contacte amb el crític d’art i filòsof Arnau Puig perquè “els elements destacats” del seu arxiu formin part […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Cultura ha destacat aquest dimarts que continuarà en contacte amb el crític d’art i filòsof Arnau Puig perquè “els elements destacats” del seu arxiu formin part del fons de la Generalitat. En un comunicat, la conselleria ha replicat el mateix Puig, que en una entrevista a ‘El Punt Avui’ explicava que en un primer moment volia deixar el seu arxiu a les institucions públiques però lamentava que ni el MNAC ni l’Arxiu Nacional ni el MACBA no l’haguessin respost. El Departament de Cultura, en canvi, afirma que sí hi ha hagut contactes, per bé que “com molt bé explica el mateix autor, en el seu conjunt no existeixen obres d’art rellevants”. La seva biblioteca tampoc té “exemplars singulars” que no formin part de les col·leccions nacionals, “amb l’excepció d’alguns exemplars dedicats”.

Cultura afegeix que no ha estat possible adquirir aquests llibres ni tampoc alguns elements documentals, atès que Puig “ha expressat sempre” que preferia preservar la unitat de tot el fons. En qualsevol cas, afegeix, el capital intel·lectual i l’obra d’Arnau Puig “queda completament preservada” en els seus escrits, articles, entrevistes i enregistraments existents. Es tracta d’una figura “extraordinàriament rellevant”, de la qual el país té “del tot garantida la memòria i estudi”.Amb tot, Cultura assegura que continuarà en contacte amb Arnau Puig per tal que els elements destacats del seu arxiu passin a formar part del fons nacional de la Generalitat de Catalunya.