Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Cuevillas dona per fet que el manteniment de la presó preventiva als independentistes és “l’avançament” d’una condemna

ACN Girona.-L’advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas dona per fet que el manteniment de la presó preventiva en el judici del Suprem és “l’avançament” d’una condemna. Cuevillas discrepa […]

Avatar
Agències 22/06/2019

ACN Girona.-L’advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas dona per fet que el manteniment de la presó preventiva en el judici del Suprem és “l’avançament” d’una condemna. Cuevillas discrepa de “l’optimisme” del lletrat Xavier Melero i considera que la ponència de la sentència que escriurà Marchena serà el mateix que l’escrit que la Fiscalia General de l’Estat va presentar. “Aquest escrit si el presentem el Xavier Melero o jo mateix no l’haurien admès a tràmit, però com que ho fa la Fiscalia i contra els catalans, sí que ho admeten”, ha reblat. En aquest sentit, Cuevillas creu que Melero espera una sentència tova o una absolució perquè “creu en el dret”, però, diu l’advocat, que “no hi ha cap indici” per ser optimistes. “No hi ha rebel•lió, no hi ha sedició, no hi ha res, però és un procés polític vestit de procés penal”, ha reblat.

L’advocat també ha criticat “la duresa” de la resolució on es decideix mantenir els presos entre reixes. “Ho està fent a més en contra de l’opinió del grup de treball de Nacions Unides i del Tribunal alemany, i amb una gran duresa”, ha assenyalat. Cuevillas també s’ha referit a la carta que Ben Emmerson ha presentat a Nacions Unides, i confia en què la resolució serà favorable i ràpida. “És inacceptable que un estat critiqui els membres que han adoptat una resolució quan no li agrada el què diu”, ha etzibat Cuevillas.Tot plegat, en un sopar groc on Cuevillas també ha parlat de la situació de Puigdemont, i dona per fet que “serà eurodiputat”. “Si no és el 2 serà el 10 o el 20, perquè ha estat escollit per més d’un mlió d’electors i en té tot el dret”, ha assenyalat Cuevillas.