Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Cs, sobre l’ICF: “El PSC hauria de fer d’oposició en comptes de blanquejar totes les martingales del separatisme”

ACN Barcelona.-El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha criticat aquest diumenge el PSC per considerar legal que el Govern utilitzi l’ICF per avalar les fiances del Tribunal […]

Avatar
Agències 25/07/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha criticat aquest diumenge el PSC per considerar legal que el Govern utilitzi l’ICF per avalar les fiances del Tribunal de Comptes. “El PSC hauria de fer d’oposició en comptes de blanquejar totes les martingales de l’independentisme”, ha etzibat Martín Blanco. “El més fàcil seria fer com el PSC, que mira cap a un altre costat. Però des de Cs no ens sembla legal i per això ho denunciem davant la Fiscalia”, ha recordat el portaveu de Cs. “I molt legal no deu ser quan tres del consellers de l’ICF ja han dimitit”, ha apuntat Martín Blanco, que també ha carregat contra la ponència del PSOE per al seu 40è Congrés: “Amb aquesta Espanya multinivell pretenen crear una Espanya de privilegiats”.

(En l’actualització s’afegeixen declaracions sobre els expedients d’expulsió dels portaveus de Cs a Lleida i Girona).”Es tracta d’una idea contrària a l’Espanya de ciutadans lliures i iguals. Volen fer una Espanya amb diferents nivells de ciutadania i aquelles comunitats autònomes governades per partits nacionalistes tindran privilegis”, ha alertat el portaveu de Cs al Parlament. “Demanem a Sánchez que tingui ben present que Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals. Ha de vetllar per la solidaritat i acabar amb els beneficis per al separatisme”, ha conclòs Martín Blanco. “El que té el PSOE al cap és un Estat confederal amb la ruptura de la sobirania nacional per distribuir-la en 17 cosobiranies com diuen alguns dels seus documents”, ha alertat el portaveu de Cs al Parlament.”Els expedients d’expulsió a Lleida i Girona no són purgues de crítics”Finalment, Martín Blanco ha negat que els expedients d’expulsió als portaveus de Lleida i Girona siguin “purgues de crítics”. “El cas de Lleida és paradigmàtic d’una persona, Ángeles Ribes, que feia temps que exercia el lideratge amb moltes crítiques per part dels mateixos afiliats del grup municipal”, ha assenyalat el portaveu de Cs. “No s’ha tractat d’una decisió arbitrària o per fer fora algú incòmode amb la direcció. Al contrari, Ribes havia generat molts problemes amb els afiliats a Lleida. No era democràtica, ni generosa ni respectuosa amb l’ideari del partit”, ha continuat Martín Blanco. “I el cas de Girona és diferent. Però les decisions es prenen sempre d’acord amb el que ens diuen les agrupacions diferents que tenim al conjunt d’Espanya i, en aquest cas, a Catalunya”, ha conclòs el portaveu de Cs.