Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Cs emplaça el Govern a impulsar un pla per atendre la salut mental de la ciutadania després de la pandèmia

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha anunciat aquest diumenge que emplaçarà el Govern a impulsar un pla per atendre la salut emocional de la ciutadania després de la pandèmia de la covid-19. […]

Avatar
Agències 14/06/2020

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha anunciat aquest diumenge que emplaçarà el Govern a impulsar un pla per atendre la salut emocional de la ciutadania després de la pandèmia de la covid-19. En un comunicat, el grup parlamentari ha dit que interpel·laran a la consellera de Salut, Alba Vergés, per conèixer quines són les mesures que s’adoptaran per reforçar la xarxa de salut mental. Han alertat que abans de la pandèmia l’especialitat mèdica ja era “insuficient” per atendre les demandes. La formació liberal ha advertit de les “dificultats” que pateixen famílies que compten amb menors amb trastorns. De fet, han reiterat que la pandèmia pot portar al risc a “desenvolupar addiccions a substàncies i a pantalles” entre els adolescents i joves.

Cs ha lamentat que les famílies puguin patir en qüestions com la “conciliació de la vida familiar i laboral, l’augment de les addicions, el patiment entre els familiars més aïllats, l’augment del risc de suïcidi i la bretxa digital”. La formació de Lorena Roldán ha demanat també donar atenció als professionals sanitaris, els de les residències i les forces de l’ordre públic. “Molts d’aquests treballadors han viscut situacions duríssimes, amb impotència, frustració i han acompanyat el dolor dels familiars que perdien als seus éssers estimats sense poder fer res per evitar-ho”, han lamentat des de Cs.