Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Cs defensa que l’energia nuclear és “neta” i “perfectamente sostenible”

ACN Barcelona – El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defensat aquest dissabte l’energia nuclear com a instrument per a una transició energètica “molt més raonable”. En […]

Agències 06/08/2022

ACN Barcelona – El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defensat aquest dissabte l’energia nuclear com a instrument per a una transició energètica “molt més raonable”. En declaracions a la premsa a Barcelona, ha assegurat que l’energia nuclear” és “neta” i “perfectament sostenible” i ha celebrat que la Comissió Europea l’hagi inclòs dins la categoria d’energia verda. “S’ha demostrat que l’energia nuclear no té els defectes que assenyalen els apassionats d’altres energies”, ha afirmat.

El Parlament Europeu va aprovar el mes passat una polèmica iniciativa de la Comissió Europea que considera energies verdes tant el gas com l’atòmica. França, amb 56 reactors nuclears, era la principal interessada en l’aprovació d’aquesta mesura, mentre que estats com l’espanyol, Luxemburg, Àustria, Irlanda i els Països Baixos s’hi van oposar frontalment. Per a Blanco, “Espanya hauria de seguir aquest exemple tant de la Comissió Europea com de països com Alemanya i França”.

A més, ha criticat el que considera mesures “improvisades, poc consensuades i amb una evident falta d’estudi” del govern espanyol per fer front a la crisi climàtica, com la limitació de la temperatura dels aparells de climatització en espais públics i de treball. També ha retret a l’executiu estatal que hagi carregat contra la Comunitat de Madrid, que s’ha oposat públicament al decret.