Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Condemnen la Generalitat a indemnitzar un motorista que va patir un accident provocat per un porc senglar

ACN Barcelona.-Un jutge de Barcelona ha condemnat el Departament de Territori i Sostenibilitat a indemnitzar un motorista amb 11.372 euros per patir un accident de trànsit provocat per un porc […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-Un jutge de Barcelona ha condemnat el Departament de Territori i Sostenibilitat a indemnitzar un motorista amb 11.372 euros per patir un accident de trànsit provocat per un porc senglar que va creuar la C-59, a l’altura de Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental). La sentència, avançada pel diari ‘El Periódico’ i a la qual ha tingut accés després l’ACN, conclou que la barana de la carretera va permetre que l’animal passés per sota i creués la carretera. El xoc va provocar la mort del porc senglar i la caiguda del motorista, que va estar 17 dies de baixa i va haver de fer rehabilitació. Inicialment va presentar una demanda al departament, però va ser rebutjada.

El jutge conclou que la irrupció del porc senglar és un “fet d’impossible previsió per molt atent que un circuli”, i que la barrera “no va complir la seva comesa”, ja fos “per falta de manteniment” o per “algun defecte de disseny o de col·locació”. L’afectat va ser defensat per l’advocada Liliana Villanueva, del despatx d’advocats Vosseler.