Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Concentració a Salt en suport a les víctimes de l’incendi de Cassà de la Selva

ACN Salt.-Una quinzena de persones s’ha concentrat aquest dimecres al matí a la plaça de la Llibertat de Salt (Gironès) en suport a les víctimes de l’incendi de Cassà de […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Salt.-Una quinzena de persones s’ha concentrat aquest dimecres al matí a la plaça de la Llibertat de Salt (Gironès) en suport a les víctimes de l’incendi de Cassà de la Selva (Gironès) en què dues persones van perdre-hi la vida. La mobilització estava organitzada per l’Espai Antiracista Girona-Salt i en ella han llegit un manifest en què han assegurat que la gent no ocupa les cases “per ‘hobby’ o per esport”, sinó que ho fa per necessitat. “Tenir un habitatge digne no és tenir quatre parets”, afirmen els manifestants. Per això han demanat a les administracions que garanteixin l’accés als subministraments i a l’habitatge per tota la població que ho necessiti. Després, la quinzena de congregats s’han desplaçat fins a l’Ajuntament de Salt.

Tot desafiant la pluja aquest dimecres al matí una quinzena de persones s’ha manifestat en suport a les dues víctimes mortals i els tres ferits que hi va haver en un incendi a Cassà de la Selva (Gironès) el divendres de la setmana passada. Es tractava d’un pis ocupat i, segons la investigació pertinent, les flames s’haurien originat a partir d’una estufa que hi havia en una de les habitacions.La protesta s’ha fet a la plaça de la Llibertat de Salt i ha estat convocada per l’Espai Antiracista Girona-Salt. Aquesta plataforma ha aprofitat la mobilització per recordar l’emergència habitacional que pateixen moltes famílies a la demarcació. En un manifest llegit aquest dimecres, els membres de la plataforma han recordat que les famílies que ocupen un pis viuen “cada dia amb por”, però que no tenen “cap altra opció” per aconseguir un habitatge.A més, han recordat que la majoria de les famílies que viuen en aquesta situació no tenen els subministres bàsics de llum, aigua o gas i per això cada dia han d’anar a buscar aigua per qualsevol cosa. La plataforma assegura que estan “farts de ser assenyalats com els causants dels problemes”, quan en realitat consideren que en són les “víctimes més flagrants”. Consideren que les víctimes de l’incendi de Cassà de la Selva són “víctimes d’una injustícia” i ho comparen amb l’incendi que també es va produir en una nau ocupada a Badalona. “No podem viure sense subministraments”, afirmen els membres de l’Espai Antiracista.Per això demanen a les administracions que se centrin en ajudar a les persones i confien que les víctimes serveixin “per encendre l’espurna d’una lluita que no acabarà fins que no sigui una victòria”. Per començar aquesta lluita, la quinzena de persones que s’ha concentrat aquest dimecres a la plaça de la Llibertat de Salt s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament de Salt, on han fet públiques les seves reclamacions per aconseguir “un habitatge digne”.