Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Comencen els treballs de sanejament del camí d’accés al santuari d’Arboló tancat des del mes de setembre

ACN Baro.-Les obres de sanejament i reparació del camí d’accés al Santuari d’Arboló (Pallars Sobirà) han començat aquest dijous, després de més de sis mesos tancat per perill d’esllavissades. El […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Baro.-Les obres de sanejament i reparació del camí d’accés al Santuari d’Arboló (Pallars Sobirà) han començat aquest dijous, després de més de sis mesos tancat per perill d’esllavissades. El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en millorar aquest accés i el camí que dona accés al poble de Besan (Pallars Sobirà) afectat també per esllavissades de pedres. Els treballs s’allargaran fins després de Setmana Santa. Per aquest motiu, durant els propers dies l’accés seguirà tancat. Està previst que el camí es reobri amb total seguretat per l’aplec del dia 5 de maig. L’actuació es porta a terme en coordinació amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Mentre durin els treballs queda tallat el pas de persones pel camí, i la pesca a la part del riu Noguera Pallaresa per sota del tram afectat.

L’objectiu és sanejar el camí, afectat per despreniment de roques, atès que discorre per un terreny de geologia complexa, amb una cinglera per la riba esquerra del riu Noguera Pallaressa que conforma l’estret d’Arboló, dominat per la Roca del Lladre (948 m). L’accés ja es va tancar al mes de setembre quan roques de grans dimensions es van precipitar al camí sense haver de lamentar danys personals. El santuari d’Arboló és molt venerat pels veïns dels Pallars i un lloc de visita obligada per molts turistes. Anualment passen per aquest espai unes 10.000 persones.