Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Collboni proposa transformar el Parc de la Ciutadella en un campus internacional de ciència i recerca

ACN Barcelona.-El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts convertir el Parc de la Ciutadella en un campus científic i de recerca. En l’Esmorzar […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts convertir el Parc de la Ciutadella en un campus científic i de recerca. En l’Esmorzar Informatiu del Fòrum Europa, el candidat del PSC ha defensat que la proposta de transformació afectaria tant el parc com els edificis que l’envolten amb l’objectiu d’acabar amb “l’abandonament” que pateix la zona i fer de l’espai un pol internacional d’innovació i recerca científica. “Ja vam estar-hi treballant en aquest concepte mentre vam ser al govern municipal”, ha apuntat Collboni.

Segons ha explicat Collboni, el projecte preveu la restauració de l’Hivernacle i l’Umbracle, que es convertiran en “noves àgores públiques” i estaran “enfocats a la ciutadania”. A més, aquests dos espais s’integraran dins de l’àmbit del Zoo, cosa que provocarà que surti fora del recinte tancat. A més, el candidat del PSC ha defensat que el Zoo s’ha de “transformar” en un “espai de divulgació científica i de pedagogia pensat en els més petits” i ha de ser un “referent de la conversació de la biodiversitat”. El projecte del PSC també preveu la rehabilitació del Castell dels Tres Dragons, un espai que, segons ha assegurat, acollirà activitats vinculades als centres de recerca. Pel que fa al Museu Martorell, Collboni ha indicat que esdevindrà un espai obert al públic que vulgui visitar les diferents col·leccions de geologia. Segons el projecte plantejat pel candidat del PSC, també acollirà una biblioteca i sales d’estudi. A més, la proposta de Collboni també planteja la pacificació dels entorns del Parc de la Ciutadella per tal que la zona sigui més verda i s’endinsi en la trama urbana, tant a Sant Martí com a Ciutat Vella. Tot això, segons ha dit, es faria mantenint l’obertura del parc al mar.