Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Collboni promet un xec de 1.500 euros per l’emancipació juvenil per a comprar mobles

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès un xec de 1.500 euros per a facilitar l’emancipació juvenil destinat a comprar mobles. En un acte acompanyat pel ministre José Manuel Albares, el candidat ha lamentat la “sagnia” de joves que es veuen empesos a marxar de la ciutat per a poder-se emancipar tot i tenir una feina estable, i s’ha compromès a “aturar-la”. Aquest xec només es podrà gastar en el petit comerç de mobles i ha de servir, doncs, per a “dinamitzar-lo”. Collboni, que ha reivindicat la nova llei d’habitatge, va anunciar fa uns mesos el pla 500 per a bonificar el lloguer de joves fins a 500 euros.

El candidat s’ha envoltat de joves en un acte en una sala privada del restaurant Ocaña, a la plaça Reial de Barcelona. Per això ha denunciat la situació en què viuen els menors de 30 anys ara mateix a la ciutat: “Malgrat que tinguin una feina estable, un salari més o menys normal, no es poden quedar a Barcelona. Nosaltres hem d’aturar aquesta sagnia i jo com a futur alcalde l’aturaré”, ha defensat el dirigent socialista, que s’ha queixat que la ciutat ara mateix “expulsa” els joves.

Publicitat

Collboni ha dit que farà de l’habitatge la “prioritat absoluta” de l’acció del seu govern i ha reconegut que, si no s’actua per garantir l’accés d’habitatge, “s’atura el futur de la ciutat”. El candidat ha recollit el guant del Fòrum Jove BCN i ha promès un xec perquè els joves que s’emancipen puguin comprar mobles. L’ajut aniria dirigit als menors de 30 anys, que lloguin un pis per primera vegada i tinguin un contracte de tres mesos d’antiguitat.

La mesura complementa el Pla 500, que vol augmentar el parc de lloguer assequible a la ciutat a través d’ajuts als petits propietaris perquè posin els seus pisos en oferta a preus accessibles per a joves i famílies de menys de 35 anys que estiguin a la llista d’espera de la borsa de lloguer d’habitatge de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió