Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Collboni promet un pla per bonificar el lloguer dels joves fins a 500 euros si governa Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès un pla per bonificar el lloguer dels joves fins a 500 euros si governa després del 28 de maig. El candidat ha situat l’habitatge com un dels principals problemes de Barcelona, i ha emplaçat Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (JxCat) a presentar les seves propostes. “M’agradaria sentir a parlar més d’habitatge i menys de les superilles tot el dia; o que Trias expliqui com afavorirà que els joves es quedin a la ciutat i no sobre si porta o no les sigles del partit”, ha etzibat. En la cloenda de la convenció municipal del PSC de Barcelona, el líder del partit, Salvador Illa, també ha carregat contra Colau i Trias, a qui ha descrit com “els alcaldes de la desil·lusió i la frustració”.

El pla de Collboni preveu solucions per als menors de 35 anys que estan a la borsa de lloguer d’habitatge de Barcelona i també mesures per a incrementar el parc d’habitatges de lloguer i per reduir el nombre de pisos buits. Els petits propietaris que vulguin llogar el seu pis podran cedir-lo a l’ajuntament per un període mínim de sis anys, a canvi del cobrament garantit de la renda i d’acord amb l’índex de preus de lloguer de la zona. A més d’avantatges fiscals i econòmics, com un ajut de fins a 20.000 euros per a compensar millores de manteniment i de qualificació energètica o la bonificació de l’IBI.

Publicitat

El consistori llogarà l’habitatge als joves que ho sol·licitin, que pagaran un preu d’acord amb la seva capacitat econòmica. L’Ajuntament de Barcelona assumiria la diferència entre el preu i l’import que es paga al propietari, fins a un màxim de 500 euros en funció de la renda del llogater. El pressupost per al programa és d’uns 44 MEUR per a uns 4.000 habitatges mobilitzats, amb l’objectiu d’incorporar fins a 1.000 pisos a l’any.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió