Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Ciuró diu que la primera cel·la encoixinada en presons catalanes funcionarà a partir del maig

ACN Barcelona – La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest dimecres que la primera cel·la encoixinada en una presó catalana estarà en servei a partir del proper mes […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest dimecres que la primera cel·la encoixinada en una presó catalana estarà en servei a partir del proper mes de maig. Aquest divendres entra en vigor el nou protocol de contenció i ha volgut desmentir que s’allunyi de l’objectiu de contenció zero. En tot cas, ha dit que l’anterior protocol, aprovat el maig passat, preveia una prova pilot amb una cel·la encoixinada, però no es va trobar cap proveïdor a l’estat. Ara se n’ha trobat un a Irlanda i la tramitació farà que la cel·la funcioni com a prova d’aquí poc més d’un mes. Ciuró ho ha dit en un esmorzar informatiu del Forum Europa -Tribuna Catalunya, on ha abordat altres temes d’actualitat del seu departament.

Sobre altres qüestions relacionades amb el seu departament, ha insistit en demanar el retorn de les taxes judicials pagades a Catalunya, en el dret dels catalanoparlants a rebre la justícia en català i a millorar l’eficàcia dels jutjats amb la seva digitalització. També ha demanat més recursos per a mediació i per atendre la salut mental dels presos, així com les condicions de vida de les preses. Sobre el nou protocol de desnonaments, ha dit que s’està estudiant en una comissió interdepartamental.

De la nova llei de memòria històrica, ha dit que ampliarà la consideració de víctimes, no només als empresonats i executats, sinó als detinguts irregularment, torturats, enterrats en fosses comunes o depurats professionalment, a més d’entitats espoliades patrimonialment.

A l’acte, presentat per l’exconseller Jordi Turull, també hi eren el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers Victòria Alsina, Josep González-Cambray i Violant Cervera, així com els exconsellers Josep Rull i Francesc Homs, entre altres dirigents polítics com Albert Batet i Jordi Sànchez, de JxCat.