Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Chacón reclama al govern espanyol la prolongació dels ERTO fins al març del 2021 com a mínim

ACN La Guingueta d’Aneu.-La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat al govern de l’Estat la prolongació dels ERTO “mínim” fins al març del 2021. A aquesta petició hi […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN La Guingueta d’Aneu.-La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat al govern de l’Estat la prolongació dels ERTO “mínim” fins al març del 2021. A aquesta petició hi ha afegit la d’ajuts directes pel sector en comptes “d’avals de crèdit”. La consellera ha dit que les empreses, “en el millor dels casos” estan facturant el 50% respecte a altres temporades i per aquest motiu demanen moratòries o ajuts per poder fer front a despeses tributàries, laborals o corrents. Des del Pallars Sobirà, ha demanat que arribin fons a Catalunya a través de l’increment del sostre de dèficit i a través de la territorialització dels fons europeus.

La consellera ha explicat que hi ha molta petita i mitjana empresa que ha deixat de facturar i tenen les mateixes despeses que una temporada normal i per aquest motiu necessiten ajudes directes i pròrroga dels ERTO.Cachón s’ha entrevistat amb el sector turístic del Pallars Sobirà amb qui ha intercanviat impressions sobre les estratègies a seguir i la promoció internacional del turisme.La consellera ha volgut “felicitar i agrair” la implicació del sector empresarial en aquests moments difícils d’adaptació i ha elogiat la labor que han fet a l’hora d’adoptar mesures de seguretat per fer dels complexos establiments segurs.