Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Chacón: “El que fem ara condicionarà quin país tindrem en 5 anys, sense teixit productiu no hi haurà estat del benestar”

ACN Barcelona.-La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha advertit aquest dimecres que les polítiques econòmiques i empresarials que s’impulsin ara condicionaran “quin país tindrem d’aquí a 5 anys”. En […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha advertit aquest dimecres que les polítiques econòmiques i empresarials que s’impulsin ara condicionaran “quin país tindrem d’aquí a 5 anys”. En una intervenció al Parlament, Chacón ha defensat la necessitat de “garantir la viabilitat de les empreses” però també els llocs de feina en una economia fortament impactada pel xoc del coronavirus. “Sense aquest teixit productiu, no hi haurà estat del benestar”, ha avisat, remarcant que si no es cuiden les empreses “la crisi econòmica i social serà molt més difícil de combatre”. A més, ha dit que la xarxa d’ACCIÓ ha ajudat a facilitar la importació de 3,7 milions de mascaretes, 525.000 bates i 200 respiradors durant la pandèmia.

Chacón ha defensat que el Govern ha reaccionat ràpid ampliant d’on era possible el pressupost per destinar 9 milions d’euros al sector del comerç, ajuts de 3,5 milions i 10 milions d’euros al turisme, i 10,8 al sector industrial. La consellera ha dit que s’ha volgut prioritzar el suport a les petites empreses i les micro, que són majoria a Catalunya, amb un 95% del total. En aquest sentit, ha afirmat que l’objectiu del seu departament i de l’executiu sempre ha estat evitar que la crisi de liquiditat derivada de la pandèmia comporti una crisi de solvència. En l’àmbit universitari, Chacón ha destacat l’elevat “consens” amb el sector, remarcant que s’han pogut garantir quatre sistemes d’avaluació no presencial, així com també la reprogramació i adaptació de les proves de selectivitat, les PAU. A més, ha dit que cap estudiant ha perdut el curs per culpa de la pandèmia.